Wandelroute De Hamerlanden

Vanaf het restaurant de Wiemel start u de Wandelroute De Hamerlanden. In deze unieke wandeling gaat u dwars onder andere over het golfterrein, met Brasserie De Semslanden, via de oude spoordijk en door het ravijn onder de spoorbrug door. De route is ongeveer 9 kilometer lang en is ook voor de minder goed geoefende wandelaar uitstekend te volbrengen.

Met de start- en finish bij Restaurant De Wiemel is er de perfecte gelegenheid om de wandeling te beginnen, dan wel af te sluiten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kunt ongeveer halverwege ook een versnapering halen bij Brasserie De Semslanden.

U kunt het ook omdraaien dat u start bij Brasserie De Semslanden en halverwege de route het Restaurant De Wiemel passeert.

Het Zandgat te Kostvlies

Het Zandgat van Kostvlies ligt enigszins verborgen ongeveer in het midden van het buurtgemeenschap Kostvlies. Op ongeveer 50 meter vanaf de weg ontvouwt zich een grote plas water ontstaan uit de afgraving ten behoeve van de zand- en grindwinning. De plas is ongeveer 40 meter in diepte en is rondom te wandelen door middel van een klein wandelpad. In de plas zitten verscheidene vissen, waaronder karpers.

Hamerlanderhout

Naast de golfbaan, aan de andere zijde van de spoordijk richting Gasselte bevindt zich Het Hamerlanderhout. Dit ecologisch bos is in beheer bij de Vereniging de Hamerlanden. In dit ecologisch bos bevinden zich verschijnende dieren en het gerucht gaat dat er zelfs een dassenhol in verborgen schuil gaat. Weet jij de das te spotten?

Om de diverse en gezonde samenstelling van het ecologisch bos te behouden wordt er regelmatig onderhoud aan het bos gepleegd. Regelmatig trekt de zogenoemde Zaagploeg eropuit om de diversiteit van de natuur te behouden en te zorgen voor een gezonde groei van de bomen, waarbij ook jonge bomen de kans wordt geboden om verder te groeien door gerichte kap.

Het gewonnen hout is voor de vrijwilligers van de Zaagploeg tegen een gunstige prijs te koop. Heeft u ook interesse om vrijwilliger te worden in de Zaagploeg, of denkt u ik wil ook Hamerlander Brandhout voor de kachel? Neem dan via info@dehamerlanden.nl contact met ons op.


Agenda

I.v.m. het Coronavirus worden de activiteiten opnieuw onder de loep genomen.